Køb dit lufttørrede brænde nu og vær sikret tørt brænde til næste fyringssæson

By:

Har du som brændeovnsindehaver lige været igennem en vinter/efterår, hvor du har været nødsaget til at gå ud og købe nyt brænde eller briketter hjem for at kunne holde gang i brændeovnen, eller har du blot lyst til at spare penge ved den næste fyringssæson, så er det nu du skal til at overveje at skaffe lufttørret brænde hjem.

Lufttørret brænde er en billigere og mere miljøvenlig kilde til opvarmning i dit hjem. Det lufttørrede brænde er i modsætning til ovntørret brænde ikke tørret på forhånd, så tørringsprocessen foregår ved, at man køber brændet hjem i god tid inden det skal benyttes således, at det kan få lov at lufttørre i løbet af året, og på den måde blive tilstrækkelig tørt før det skal benyttes til fyring i brændeovnen. Brændet skal som minimum have lov til at tørre hen over sommersæsonen, hvor temperaturen generelt er varmere og der er mindre fugt i luften. Brændet har dog altid godt af at tørre i længere tid, så af denne grund er det på det nuværende tidspunkt, at det er optimalt at købe lufttørret brænde hjem. størstedelen af fugten fra brændet forsvinder gennem ende stykkerne, og man bør derfor sørge for at disse er frie, hvis man agter at stable det i et brændeskur eller lignende.  Tørringsprocessen kan desuden hjælpes på vej hvis brændet udsættes for blæst og direkte sollys, da disse er effektive til at føre fugt ud af brændet. Hvis man ønsker at sikre sig, at brændet er tilstrækkeligt tørt, kan det være en god ide at købe en fugtmåler, og i så tilfælde skal brændet gerne ned på et fugtighedsindhold på under 20 %. 

Det er vigtigt at brændet er tørt førend det benyttes, da man herved er garanteret den mest effektive og rene forbrænding, som både giver mere varme og længere brændetid.

Hvis du har fået lyst til at forsøge dig med lufttørret brænde, kan det erhverves hos Roskilde Brændesalg. Ved eventuelle spørgsmål kan de kontaktes via telefon: 40 63 73 34 eller på mail: info@rbsalg.dk