Betydningen af brændværdi ved køb af træbriketter

By:

I forbindelse med køb og forbrug af træbriketter, er begrebet brændværdi et ord som ofte optræder. Specielt når det kommer til valg af forhandler og/eller mærke benyttes brændværdien ofte i beslutningsprocessen, som leder frem til det endelige valg. Der er en generel konsensus om at jo højere brændværdi desto bedre, men hvad præcis er meningen med begrebet brændværdi egentlig, og hvilken effekt har det på dit forbrug af træbriketter? Dette er hvad vi i følgende artikel vil forsøge at redegøre for.

 Brændværdi er en teknisk betegnelse for den mængde af energi, som frigøres ved en fuldstændig forbrænding af en enhed brændbart stof. Da den energi som frisættes ved forbrænding endvidere omsættes direkte til varme, kan man snakke om brændværdi, som den varme der frigøres ved en forbrænding af en enhed brændbart stof. Man måler brændværdi i enheder af energi pr. masse, og for briketter vil man derfor typisk se brandværdien angivet i form af ”kJ/kg” eller ”kcal/kg”.

 Ud fra ovenstående er det klart, at jo højere brændværdi de træbriketter du køber har, jo mere varme vil du også få ud af dem.  Som tommelfingerregel siger man, at en god træbriket skal have en brændværdi på 4.200 kcal/kg eller derover, og det kan godt svare sig at købe træbriketter med høj brændværdi. Fyrer man f.eks. med træbriketter med en brændværdi på 4.500 kcal/kg i stedet for træbriketter med 4.000 kcal/kg, får man 12,5 % mere varme pr. kg hvilket altså også betyder at man skal anvende 12,5 % mindre træbriketter, for at opnå den samme varme, som træbriketterne med den lave brændværdi afgiver. Ved at vælge træbriketter med en højere brændværdi, kan man altså både spare penge, og spare noget besvær ved ikke at skulle fyre op lige så ofte.

Du kan købe træbriketter med en høj brændværdi hos Roskilde Brændesalg.
Roskilde Brændesalg kan kontaktes på mail: info@rbsalg.dk eller på telefon 40 63 73 34
Læs mere og se udvalget på deres website: www.rbsalg.dk

Posted in: Briketter